Kasy fiskalne 14 marzec 2013

http://ro.healthymode.eu/revitalum-mind-plus-un-medicament-care-imbunatateste-memoria-si-concentrarea/

Kuchnia polska kładzie się w przewag na daniach mięsnych. Więc z systemu w który zrobimy wołowinę, wieprzowinę i drób zależy, czy nasz posiłek będzie przypadkiem bądź porażką.

Mycie Mięso powinniśmy myć tuż przed przygotowaniem. Nie wolno przypominać tego, jeśli jesteśmy sens schować je do lodówki, gdyż w trakcie mycia odkładamy na jego powierzchnię niebezpieczne bakterie, jakie potrafią przyspieszyć proces jego rozkładu. Po umyciu mięsa powinniśmy dokładnie umyć ręce. Też warto dbać o higienie w przypadku wszystkich przedmiotów (noże, deski do krojenia), z jakimi surowe mięso miało styczność.

Krojenie i sprawianie Mięso zawsze powinniśmy kroić w poprzek włókien. Dzięki temuż po zrobieniu będzie ono mocne i miękkie. Do krojenia mięsa powinniśmy jednak używać ostrego noża. Dobrym systemem jest jego każde ostrzenie i płukanie. Dzięki temu krojone przez nas kotlety nie będą nieestetycznie poszarpane. Jest to ważne szczególnie dlatego, że przez poszarpane brzegi wycieka sok, przez co mięso traci swoją soczystość i styl.

Najlepiej smakuje mięso wcześniej zamarynowane. Marynatę możemy uczynić z czosnku, oliwy z oliwek, rozmarynu czy innych ziół oraz przypraw. Żeby marynata dobrze się wchłonęła, warto wcześniej je rozpulchnić. Niezastąpiony że się wtedy okazać rozdrabniacz do ciała. Dzięki niemu mięso lepiej wchłonie dokonaną przez nas marynatę i będzie doskonalsze.

Obróbka termiczna Zamarynowane mięso możemy usmażyć, upiec lub udusić. Smażąc i pijąc, warto pamiętać, iż na im młodszym ogniu będziemy zatem wydawać, tym wcale. Mięso prezentuje się w większości z białka i tłuszczu, dlatego zbyt mocna i wielka temperatura powoduje, że zatrzymuje się ono krótkie i łykowate. Smażąc je na gorszej temperaturze sprawimy, iż będzie rozpływało się w ustach. Podczas pieczenia warto zadbać o to, by mięso było co każdy czas podlewane tłuszczem. Dzięki temu ochroni ono bliską soczystość i zapach.